Modele de actiune civica

In curs de actualizare. Multumim pentru intelegere!

Intr-adevar, organizațiile neguvernamentale  au succese importante, iar zicala “Unde-s multi puterea creste” este adevarata.  Dar uneori, și un singur cetatean sau doar cativa vecini / prieteni, pot realiza schimbari importante. Si,  pentru a crea organizatii este nevoie de o initiativa sau un grup informal, cum a fost în cazul APD, Grupul  pentru Comunicare si Dialog Social – OPINIA.

La capitolul Modele de actiune civica dorim sa va prezentam  doar modele de initiative civice ale unor cetateni  individuali sau grupuri de cetateni, care nu sunt organizati în grupuri formale,  exemple din toate colturile tarii.

Acestia, uneori cu puteri proprii, alteori cu un pic de sprijin din partea organizatiilor neguvernamentale (informare si consiliere) au reușit sa obtina victorii în comunitatea lor. Multe dintre exemple sunt inițiative cetatenesti care au fost premiate la Gala Premiilor Participarii Publice, inițiată de CERE – Centrul de resurse pentru participare publică (www.ce-re.ro) , altele sunt exemple pe care le-am descoperit și susținut noi, de-a lungul activitatii noaste. Dar cel mai important este ca, astfel de exemple,  ele însele semnificative pentru schimbarea care o aduc, sunt aici pentru a va motiva si sprijini informațional pentru schimbarea care dumneavoastra, cei care citiți această secțiune, o veti face în comunitatea dumneavoastra. Iar noi, suntem alaturi de dumneavoastra cu loc de adunare, sfaturi si informatii, sa va sprijinim in demersul democratic participativ.

Aici găsiți exemple concrete de oameni care au refuzat “imposibilul” si au obținut rezultate. Da, se poate!