Voluntariat

Ce inseamna voluntariatul?

După definiția din nr. 78/2014 privind reglementarea activitatii de voluntariat in Romania, “voluntariatul reprezintă participarea voluntarului persoană fizică la activităţi de interes public desfăşurate în folosul altor persoane sau al societăţii, organizate de către persoane juridice de drept public sau de drept privat, fără remuneraţie, individual sau în grup;” Totodata, “voluntarul este orice persoană fizică, fără deosebire de rasă, origine etnică, religie, sex, opinie, apartenenţă politică, care a dobândit capacitate de muncă potrivit legislaţiei în domeniul muncii şi desfăşoară activităţi de voluntariat;”

Activitatea de voluntariat este reglementata în România prin Legea nr. 78/2014 pribind reglementarea activitatii de voluntariat in Romania

Voluntariatul este o mișcare de ajutor dezinteresat.

Cum pot deveni voluntar?

Asociația Pro Democrația club Brașov recruteaza voluntari pentru indeplinirea unor sarcini prin care se susține democrația la nivel local.

 

Doresti sa devii voluntar al APD?

Descarca de aici formularul de inscriere pentru voluntariat, completeaza-l si trimite-l la adresa de e-mail apdclubbv@gmail.com. Dupa ce ai trimis formularul, te rugam sa contactezi echipa APD club Brașov la tel 0754833752 in vederea stabilirii unei intalniri in care sa afli detalii despre activitatea de voluntariat si in care vei participa la un interviu de selectie/departajare.

Persoana responsabila cu recrutarea voluntarilor din clubul Brașov al Asociației Pro Democrația, careia i te adresezi, iti va explica ce ai de facut si veti discuta despre motivatia ta de a face voluntariat si care sunt asteptarile tale.

In momentul in care te vei prezenta la interviu, nu uita sa ai la tine: cartea de identitate.

Daca dorești să aflii metode prin care cetățeanul capătă putere în fața autorităților publice și prin care reușim să ne impunem dorințele în mod democratic, vino alături de noi.