Campania Votul meu online – Conferinta de lansare

Asociația Pro Democrația și Penrose CDB, în parteneriat cu Agenția Metropolitană Brașov și Autoritatea Electorală Permanentă, vă invită marți, 25 aprilie a.c. la conferința de lansare a campaniei “Votul meu online”, acțiune ce face parte dintr-un proiect mai amplu numit E-Referendum în România, implementat de Asociația Pro Democrația Club Brăila.

 Scopul proiectului este implementarea pe termen mediu a unui sistem de i-voting (internet voting) în referendumurile consultative pentru luarea deciziilor de interes local în România.

În momentul de față membrii Parlamentului European încurajează guvernele naționale să implementeze votul pe internet, iar la nivel global exista deja un grup tot mai mare de țări ce piloteaza și implementează votul pe internet. Franța, Elveția, Australia, Canada, India și Estonia sunt principalii leaderi la aceast capitol. Mai aproape de casă, Bulgaria a aprobat legea ce permite votul pe internet, iar vecinii din Republica Moldova intentioneaza să testeze la următoarele alegeri acest sistem.

Astfel, vă invităm începând cu ora 16:00, la Hof Cafe Brașov (Piața Sfatului nr. 14), unde vom da startul oficial pentru primul proiect pilot de consultare publică prin intermediul votului pe internet. Proiectul pilot va fi implementat pentru prima dată în orașele Brașov, Făgăraș și Râșnov și va pune în discuție întrebări relevante pentru cele trei comunități.

Partenerii proiectului își propun să ofere autorităților locale să facă un pas în utilizarea metodei de consultare online a comunității, devenind vârful de lance în transparentiazarea și îmbunătățirea democrației în România.

În cadrul lansării, va fi prezentată platforma de vot, modalitatea de înscriere a votanților precum și o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Pentru informații suplimentare și confirmarea participării, vă rugăm să o contactați pe Iuliana Iliescu, Asociația Pro Democrația pe numărul de telefon 0761 651 547 sau la adresa de email iuliana.iliescu@apd.ro.

Vă asteptăm!

Echipa campaniei  “Votul meu online”

Invitatie:  SP_VMO_Invitatie-1

“E-Referendum în România!” CIVIC_2015_25_603, proiect realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, un program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu  Romanian-American Foundation şi Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe.

 

Mai multe detalii despre Campania Votul meu online pe  – http://votulmeuonline.ro/

You may also like...