Adopta un consilier

Proiect:  Adoptă un consilier

 

De ce am inițiat acest proiect

Activitatea consilierilor locali brașoveni este încă o necunoscută pentru cetățeni. Sunt 27 de consilieri ai municipiului Brașov, dar doar consilierii care au devenit viceprimari sunt mai vizibili ca activitate. Rapoartele de activitate sunt rare, nu am identificat comunicate de presa sau informații prin care noii consilieri locali au stabilite zile și ore de audiență sau date de contact și foarte puțini consilieri locali folosesc social media pentru a comunica cu cetățenii. Mai mult, ședințele comisiilor Consiliului Local Brașov sunt ședințe închise și nu exista o dezbatere reală a regulamentelor de interes local, pe care consilierii le pot prezenta cetățenilor.

În iunie 2016 s-a format un nou consiliu local și ne dorim ca membrii acestuia sa fie deschiși, transparenți, să informeze și să consulte cetățenii și factorii locali interesați de probleme/nevoi/situații ale municipiului și ale cetățenilor.

 

Soluția noastră

Inițierea unei campanii de tipul „Adopta un consilier” prin care cetățenii vor monitoriza și evalua activitatea consilierilor locali din municipiul Brașov pe o perioadă de 10 luni. Publicarea informațiilor pe pagina de internet a primăriei și dezbateri publice. Identificarea și diseminarea de metode și soluții pentru transparentizarea activității Consiliului Local.

 

Scopul și obiectivele proiectului

Scopul: Stimularea consilierilor locali pentru consultare publică și informarea cetățenilor municipiului Brașov. Obiectivele: Monitorizarea si Evaluarea activității consilierilor locali din municipiul Brașov; Transparentizarea procesului legislativ local în municipiul Brașov și Realizarea unei pagini web a organizației (APD Brașov)
Cum vă puteți implica

În perioada martie – aprilie 2017 vă puteti înscrie în calitate de voluntar al APD Brașov. Timp estimat de lucru: 2 ore/ săptămână , pe parcursul perioadei de monitorizare de 10 luni.

 

Profilul voluntarului Are peste 16 ani (pentru 16-18 ani trebuie acordul unui părinte), are atitudine nepartizană, este utilizator de social media (FB) și poate naviga pe internet

 

Unde se pot inscrie voluntarii

Anunț pe pagina de FB a proiectului : Adoptă un consilier

In scris pe emailul asociației: apdclubbv@gmail.com

La telefon:  0754833752 – ORANGE fix (9:00-13:00)

 

Cu stimă,        Andreea Socaciu – coordonator proiect

You may also like...